Vanochtend hadden we weer een hele fijne ochtend. Met een aantal mooie vrouwen zaten we weer lekker rond ons vuur. Buiten, ontspannen, samen. Dat zijn onze kernwaarden, en dat is ook precies waar het tijdens een kampvuurcirkel om draait. Puur Natuur. Zijn wie je diep van binnen bent. Echt jezelf mogen zijn.

We stelden de groep de vraag om op een houtje te schrijven waar 2022 voor hun over mocht gaan. Vervolgens komt de vraag om te delen. Ook wij (Jacquelien en ik) delen vaak ons verhaal. En dat is echt elke keer anders. We delen om de groep te inspireren, maar ook leren we zelf elke keer weer.

Wat betekent het voor jou?

Vanochtend schreef ik op mijn houtje “Puur Natuur”. Dat is waar het voor mij om mag gaan komend jaar. Deze woorden zitten al een tijdje in mijn hoofd, en ineens viel het kwartje. Dit is mijn nieuwe jaarthema! Maar wat is dat dan? Puur Natuur…Of misschien is de vraag beter: Wat is Puur Natuur voor mij? Het is namelijk helemaal niet interessant wat een ander vind, het gaat om mij. 

Voor mij gaat het over echt mezelf zijn. Mijn eigen mening delen. Me niet aanpassen aan wat ik dénk dat anderen van me willen horen. Voelen wat ik te melden heb, en dat dan ook melden, ook al vindt mijn hoofd er iets van. Want dat is wat er vaak gebeurt. Ik heb een idee ergens over, maar wat zal de ander daar wel niet van vinden? Vinden ze me niet raar? Ben ik dan nog wel leuk genoeg? 

Het gevolg is dat ik mijn idee maar wat bijschaaf aan wat ik dénk dat anderen willen horen. Het gevolg daarvan is dat zowel de ander als ikzelf niet echt enthousiast wordt. Het wordt net niks, water bij de wijn, half half. En daar word ik niet gelukkig van.

Vertrouwen dat het goed is

Maar hoe kan ik dat oplossen? Door puur natuur te zijn. Te zeggen wat ik denk en wat ik voel. Vertrouwen dat het goed is, of in elk geval goed genoeg. Ik hoef me niet aan te passen. En al zeker niet aan wat ik dénk dat de ander wil. Als ik het namelijk niet check kan ik dat helemaal niet weten. En nee, niet iedereen zal zich kunnen vinden in mijn ideeën, maar dat is helemaal prima! Als ik maar één iemand kan helpen met mijn idee, dan is het al geslaagd. En mooier nog, door dicht bij mezelf te blijven ben ik altijd trouw aan mezelf. 

Verder is puur natuur nog veel meer. Een fijn huis met veel groen, energieneutraal, natuurlijke materialen. Veel buiten zijn, in het bos, rond het vuur. Vakanties in de bergen, slapen boven op de hoogste toppen, op de ski’s de berg af. Samen zijn met mijn gezin. Gezond eten en mijn lijf de beweging geven die het vraagt.

Puur natuur. Ik word er zo blij van!

Liefs,

Jessica