Vandaag is het alweer 21 juni en dus het is zomer. En ook al hebben we al een aantal dagen heel lekker weer gehad, de start van de echte zomer is toch wel een dingetje. Zomer voelt gewoon zo lekker vrij, warm, ontspannen. Mijn favoriete seizoen van het jaar.

In de zomer is wat je in de lente hebt gezaaid opgekomen. Het is tijd om te oogsten wat je gezaaid hebt. De bomen zijn groen, de bloemen staan in bloei. Vogeltjes fluiten, kleine reeën dartelen door het weiland. Ik kan er zo van genieten!

Een nieuw begin

Zomer. Voor onze kinderen ook een tijd van afscheid nemen. Afscheid van de juf, afscheid nemen misschien wel van de basisschool, afscheid van het elftal waarin je dit jaar hebt gespeeld. Maar afscheid nemen is meteen ook het begin van iets nieuws. Een nieuwe juf, misschien wel een hele nieuwe klas, nieuwe vrienden, een nieuw elftal, of zelfs een nieuwe sport.

Zomer. De tijd van vakantie met ons gezin of met vrienden. Leuke dingen doen, actie, erop uit. Of misschien is het voor jou juist wel de tijd van ontspanning, uitslapen, niks hoeven doen. De dagen zijn langer, het is warmer, we slapen wat later. Alles is anders in de zomer, en dus leven we volgens een heel ander ritme.

Zomer. De tijd dat het op je werk een tijdje lekker rustig is. Of juist super druk omdat je collega’s op vakantie zijn, en de boel toch moet blijven draaien.

Op weg naar geluk

De zomer gaat over warmte, energie, buiten zijn. In de zomer hebben we als mens meer energie. Daarom zijn we beter in staat om door te zetten. Te gaan voor wat we echt willen. Smeed het ijzer als het heet is. Doe wat jij wilt doen. Zet de stappen die nodig zijn om gelukkig te zijn.

Vandaag is het begin van de zomer. Het begin van de rest van jouw leven. Dus profiteer er optimaal van. Geniet van de kleine dingen vandaag. En zet vanaf vandaag elke dag een kleine stap in de richting van geluk. Jouw geluk, en daarmee dat van je kinderen. Laat de zon je opwarmen en helpen groeien. Laat je inspireren door de kleine dingen in het leven. En als je dan onderweg bent, vergeet dan niet te genieten van het uitzicht.