Selecteer een pagina

Je kent dat wel. Overal in huis ligt iets. Het speelgoed van je kinderen. Je pubers die alles zo van zich af laten vallen. Je partner die de post overal en nergens neerlegt. En ja, laat ik ook mezelf niet vergeten. Ik zou wel willen, maar een opgeruimd huis is voor ons niet weggelegd ben ik bang. Ik ben gewoon niet zo opgeruimd wat betreft. Ik weet niet waar ik beginnen moet.

Vroeger als klein meisje heb ik toch echt wel “het goede voorbeeld” gehad van mijn moeder. Alles was altijd netjes en opgeruimd. Je kon bij ons thuis echt niet zien dat er 2 pubers in huis waren. Nou ja, behalve in mijn slaapkamer. Dat was één grote ravage. En als mijn moeder dan haar wekelijkse schoonmaak ronde hield, dan gooide ze al mijn rotzooi op mijn bed. Daar zou ik mooi even druk mee zijn als ik thuis kwam. Tenminste… dat was haar redenatie. Ik schoof gewoon alles weer onder mijn bed als ik thuis was. Opgeruimd staat netjes! Toch?! 

Helaas. Intussen weet ik beter. Intussen ben ik zelf moeder van 2 pubers. En ook daar wordt ik soms gék van de troep! En ook ik denk een goede strategie te hebben. Ik neem een vuilniszak mee naar boven. Verzamel alles wat los en vast zit, en wat geen vaste plek heeft en zet heel demonstratief de vuilniszak onder de overkapping. Eigenlijk wil ik hem het liefst in de groene container kwakken, maar daar komt dan toch mijn zuinigheid opspelen. Toch ook zonde om zomaar goede spullen weg te gooien. Want wie kan het weer nieuw aanschaffen? Juist!

Waar moet ik beginnen

Maar goed… Over dat opruimen. Steeds meer verlang ik naar een opgeruimd huis. Alles netjes in kastjes. Overbodige spullen gewoon weg, het huis uit. Zo min mogelijk kopen. Geen verspilling, geen rommel, geen chaos. Alleen weet ik niet waar ik beginnen moet.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Zeg nou zelf, hoe fijn is het als je thuis weer lekker op kan laden. Als je huis geen energie kost, maar je energie geeft. Ze zeggen wel “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”. Super ouderwets natuurlijk, maar het klopt wel! Als je huis opgeruimd en netjes is, dan is het ook in je hoofd lekker overzichtelijk. Heerlijk toch?!

Opgeruimd staat netjes

Maar goed, van praten over opruimen is nog nooit een huis netjes geworden, dus ik heb toch echt aan de slag te gaan. Hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer! Ik maak meteen een lijstje en begin gewoon in één ruimte en werk vandaar de komende weken het hele huis door. Kan me er nu al op verheugen! Weg met die zooi. Opgeruimd staat netjes!

 

Liefs,

Jessica