Een tijdje terug kwam ik mijn nichtje tegen in de stad. “Jij bent zo ontspannen! Dat kan niet anders met al die berichten die ik van je lees”. Klopt! was het enige dat ik uit kon brengen, maar het zette me ook aan het denken. Is dit wat ik de wereld wil laten zien? Dat het allemaal zo makkelijk gaat? Nee dus. Het gaat helemaal niet makkelijk.

Ik zit helemaal niet lekker in mijn vel. Heb de laatste maanden weer geregeld last van stressklachten. Mijn adem zit hoog, ik voel me gespannen en zenuwachtig. Dus ik ben helemaal niet zo ontspannen als iedereen denkt. Ik krijg weinig uit handen en ben super emotioneel om niks.

Ik heb ze het leven geschonken, de rest is bonus

Ik wil anderen graag inspireren een krachtig voorbeeld te zijn voor hun kinderen, maar het allerliefste wil ik zelf dat geweldige voorbeeld zijn. Ik wil zelf die Happy Mama zijn. Omdat ik denk dat als ik happy ben, mijn kinderen dat vanzelf van me overnemen. En daarmee zeg ik niet dat ik het allemaal goed moet doen, want dat kan helemaal niet. Ik ga er maar van uit dat ik het beste al heb gedaan, en dat is mijn jongens het leven schenken. De rest is bonus. Maar die bonus, daar wil ik wel mijn stinkende best voor doen.

Maar mag je dan niet gestresst zijn? Natuurlijk “mag” dat. Sterker nog, het is gewoon af en toe zo. Het is al een paar jaar zo dat ik periodes heb dat ik helemaal niet lekker in mijn vel zit. Maar ik heb er ook al die tijd niet echt iets aan gedaan. Ik hoopte gewoon dat het over zou gaan. Maar dat is nu klaar. Ik ga het aan. Ik ga onderzoeken wat ik kan doen om me beter te voelen. Waar komen die gedachten en gevoelens vandaan. En belangrijker nog, wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik me wel ontspannen en gelukkig voel?

Mijn hormonen in het gareel

Ik wéét het allemaal wel. Ik kan jou heel goed vertellen wat je kan doen om je fijn te voelen. Ik kan met jou aan de slag om jou leven mooier te maken. Alleen voor mezelf lukt het me niet. Of ik kan het wel, maar niet alleen. Daarom heb ik hulp ingeschakeld.

Daarom praat ik zo nu en dan met iemand die mijn stok achter de deur is om beter voor mezelf te zorgen. Meer tijd voor mezelf te nemen. Mijn hoofd zo nu en dan eens uit te zetten om te leren voelen wat mijn lijf me aangeeft. Iemand die me helpt mijn hormonen weer in het gareel te krijgen. En daarom ben ik toch nog weer een jaartje bij 365dagensuccesvol, om me volledig te focussen op mijn gezondheid. Ik ga ervoor, en ik ben vol vertrouwen dat het me lukt. Ik ga dit jaar werken aan een gezond en fit lijf vol energie. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.

Zonder dalen geen pieken

En juist door toe te geven aan het feit dat ik het niet alleen kan maakt dat ik een geweldig voorbeeld ben voor mijn kinderen. Ik hoef het niet alleen te doen. Ik mag hulp inschakelen als dat nodig is, en anders ook. Het is leuk om het samen te doen. En misschien ben ik ook juist wel een voorbeeld voor jou. Happy Mama zijn, dat willen we toch allemaal? Maar zonder dalen geen pieken. Zonder verdriet geen echt geluk. Nare, lastige, vervelende periodes zijn de voorbodes voor geluk hoorde ik afgelopen weekend, dus daar kijk ik naar uit. Naar de periode die voor me ligt. Naar de periode waarin ik me zo ontspannen voel, dat ik de hele wereld weer aan kan. Maar of ik dat dan nog wil…..