Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het fijn om te kijken naar wat wél kan. Ja, er zijn vaak dingen die niet kunnen. Dingen overkomen je. Je had van alles in de planning, maar helaas… je moet toch werken, je kinderen zijn ziek, je partner heeft al iets afgesproken. Dan is het zo makkelijk om te klagen en jezelf zielig te vinden, maar beter kan je kijken naar wat wél mogelijk is.

Momenteel zit ik thuis, want ook ik ben positief getest. Net als heel veel anderen. En dat kan ik zielig voor mezelf vinden. Ik kan tegen iedereen die het horen wil benoemen hoe ik me voel. Ik kan er boos over worden, maar dat helpt natuurlijk helemaal niks. Daarom kijk ik naar de mogelijkheden. Welke kansen zitten er in zo’n weekje isolatie?

In mijn geval heel wat. Ik kan namelijk zoveel dingen doen waar ik anders niet aan toe kom!

  • Ik kan voor mijn werk bezig, zonder dat ik gestoord wordt, omdat ik vanuit huis kan werken.
  • Ik kan eindelijk mijn kledingkast eens opruimen. Kom ik anders niet aan toe.
  • Ik kan lekker de Olympische Spelen volgen. Zou ik me anders geen tijd voor gunnen.
  • Ik mijn plantjes stekken en verpotten. Ben ik normaal te druk voor.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn zoveel dingen die wél kunnen! Dus in plaats van tegen mezelf te zeggen wat er allemaal niet kan (en geloof me, dat zijn ook bij mij best veel dingen), kijk ik liever naar wat wél mogelijk is.

Nu denk je misschien: “Jij hebt makkelijk praten”. Maar focus is iets wat je kan leren. Jij beslist waar je op focust. Kijk je naar wat niet kan, of richt jij je blik juist op wat wél mogelijk is?

In elke lastige situatie zit een kans

En geloof me, in elke lastige situatie zit een kans. Hoe zwaar of moeilijk het op dit moment in je leven ook is, je kan er altijd een les uit leren, of er je voordeel mee doen.

  • Ben je net ontslagen? Dit is je kans om te ontdekken wat jouw droombaan is. Geniet van de vrije tijd die je nu hebt. Spreek af met vriendinnen. Begin een bedrijf voor jezelf.
  • Is je relatie net beëindigd? Investeer in nieuwe contacten. Ga alleen op vakantie. Richt je huis in zoals jij dat zelf echt wilt. Ga op pad met vriendinnen.
  • Ben je ziek? Eindelijk heb je tijd voor jezelf, tijd om naar binnen te kijken. Ga lekker in bad of met een boekje op de bank. Blijf lekker in bed als je daar zin in hebt. Je hoeft het niet alleen te doen, dus dit is je kan om je te verbinden met je geliefden. Laat je vertroetelen.

Is het makkelijk om te kijken naar wat wél? Eigenlijk wel. We zijn het alleen niet gewend. We zijn gewend om te klagen, om te benoemen wat er niet gaat zoals we willen. Maar kijken naar wat wél kan geeft zoveel meer energie!! Probeer het gewoon eens. En als het je het moeilijk vindt, geef me even een seintje, dan kijk ik graag met je mee. 

Ik heb nu toch tijd zat!!

 

Liefs,

Jessica