Selecteer een pagina

Er wordt veel geschreven over dat de gedachten over jezelf invloed hebben op je zelfvertrouwen. Ook wij hebben daar eerder over geschreven En ik ben altijd weer onder de indruk wat gedachten doen en welke invloed ze op ons hebben. Want zeg nou zelf, onze gedachten zijn vaak niet zo heel positief. Hoe vaak zeg jij tegen jezelf: Goedemorgen schatje, ik hou van je! En toch zou je dat vaker mogen doen. De kracht van je gedachten is enorm!

Ik neem je graag mee in mijn proces om meer grip te krijgen op mijn gedachten. Ik ben een tijdje geleden bij een Hypnotherapeut geweest om eens te ervaren hoe dat is en kijken wat ze voor me kan doen in mijn proces. Ik had gehoord en gelezen dat je door hypnose je onderbewuste kunt beïnvloeden. Ik ben er inmiddels achter dat de stress die ik ervaar komt door de gedachten die ik heb over een situatie en overtuigingen uit het verleden.

Slechts 5% van je gedachten is bewust. Zorg er dus voor dat deze gedachten helpend zijn.

Door eerst samen te kijken naar mijn  gedachtenpatronen en waar die vandaan komen, hebben we een aantal  zinnen en woorden opgeschreven die bij mij resoneren. We hebben mijn negatieve gedachten omgedraaid naar meer helpende gedachten. Alles in mijn eigen taal. Daarna hebben we een korte hypnose sessie gedaan, waar ik in een diepe meditatie was. Heel bijzonder om te ervaren. Ik mediteer best vaak, maar zo diep ben ik zelf nog nooit geweest.

Door de woorden die ze zei en de herhalingen daarvan, herprogrammeerde ze mijn onderbewuste. Ik had het gevoel dat ik in een holle ruimte was en zweefde. Heel veilig en fijn.

Kracht van herhaling

De sessie heeft ze opgenomen en ik heb hem van haar gekregen om op deze manier elke dag deze hypnose bij mezelf te doen en mijn onderbewuste te voeden. Ik doe het nu bijna iedere dag en ik merk dat ik wat milder voor mezelf ben geworden en dat ik nu ook mijn slechte momenten meer kan accepteren. De tranen mogen er zijn en daar ben ik best dankbaar voor. Na de eerste sessie heb ik hier een mantra van gemaakt.

Een mantra hoor ik je zeggen?? Laat ik je dat eerst even uitleggen. 

Kracht van je gedachten

Een mantra is een zin die je helpt om tot rust te komen en die je meer zelfvertrouwen kan geven bij bepaalde situaties. Wij noemen het ook wel een krachtformule. Door voor jezelf een mantra te bepalen, dus een krachtige zin die je positief beinvloedt, kun je op willekeurige momenten weer even tot jezelf komen. Eigenlijk werkt een mantra dus ontspannen. Deze ontspanningsoefening kun je in principe altijd en overal uitvoeren. Daarnaast voed je je onderbewuste met positieve gedachten over jezelf. 

Mijn basis mantra die ik al jaren gebruik is: “Ik hou van mezelf, ik accepteer mezelf, ook als het even niet zo voelt.” En ik pas deze zin aan als ik iets spannends heb en of als ik met gestresst voel. Na de hypnosesessie is mijn mantra geworden: “Ik hou van mezelf, ik mag milder voor mezelf zijn, ook als er emoties los komen, en alles is oké.

Deze staat op mijn spiegel waar ik elke dag voor sta. Zo wordt ik er steeds weer aan herinnerd. En als ik gedurende de week wat spannends heb, dan schrijf ik in mijn agenda mijn aangepaste mantra. Bijvoorbeeld: “Ik hou van mezelf ik accepteer mezelf, ik kan het!! Op die manier wordd ik daar steeds weer aan herinnerd. Zo kom ik steeds dichter bij mezelf. kleine stapjes maken een groot geheel . 

Liefs,

Jacquelien 

 

⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀