Selecteer een pagina

Regelmatig staat er op onze kalender de Nature Quest gepland. Wat worden we daar blij van … Jacquelien heeft nu 4 x een Nature Quest mogen doen. Het is een onder deel van 365dagensuccesvol. Ze deelt graag haar ervaringen met jullie.

De 4 x Nature Quest van Jacquelien

In 2015 mocht ik een dag alleen ergens op de Veluwe in het bos zitten. Bepakt met een matje en een regenpak zocht ik een plekje in het bos. Ik had een plekje gevonden met een boom. Een fijne boom waar ik heerlijk beschut onder kon zitten. Ik was op alles voor bereid. Zoals ik al zei, een regenpak tegen de regen, een matje voor de kou en fles water. Daar zat ik dan tegen die boom…. Te zitten…. En nog eens te zitten.

Pfff dat was best zwaar, niets doen. Ik mocht niet in slaap vallen, want dat is zonder van mijn tijd. Ik moest van mezelf het bos uit komen met inzichten. Ik was alleen maar bezig met het bedenken van inzichten. Sjonge, wat vermoeiend was dat. Een beetje teleurgesteld kwam ik het bos uit. Ik heb super genoten van de natuur, maar ik had geen doorbraak gehad. Dacht ik. Eenmaal thuis kwam hij binnen. Ik bedenk altijd van alles en heb geen moment rust in mijn hoofd. Ik mag best soms even niet dingen regelen en genieten van het moment.

Herkansing

In 2016 mocht ik weer en nu mochten we zelfs een nacht alleen in het bos blijven. Slapen in de buitenlucht. Heerlijk! Vroeger heb ik bij de scouting gezeten, dus dit was geen uitdaging, alleen maar genieten. En dat heb ik gedaan. Met de ervaring van de vorige keer heb ik genoten. Als ik geen inzichten zou krijgen, was dat helemaal oké. Even geen Lien of mam zijn, alleen maar die heerlijke stilte. Ik heb veel geslapen, was moe en heb dat toe gelaten. Ik had een super plekje midden in het (donkere) bos.

Ik werd (vond ik) te vroeg opgehaald en gestoord. Arjan kwam me vertellen dat de Quest voor bij was. Wat? Nu al? Dat kan niet, ik ben net wakker en wil hier nog heel lang zijn. Ik was niet echt aardig tegen hem. Niet veel later kwam Pepijn ook langs om te vertellen dat ik nu echt wel moest opruimen. Nou die kwam binnen. Ik heb eerst even flink zitten huilen voordat ik alles heb ingepakt. Ik was in mijn dagelijkse leven veel bezig met mijn twee kanjers ( zonen) en vergat mezelf vaak. En nu was ik helemaal in mijn element en kwamen de twee “zonen” vragen om aandacht.

Ik heb na deze Quest me-time geïntroduceerd in mijn gezin en dat gaat op de dag vandaag super. Ik ben door die tijd voor mezelf een veel leukere moeder en reageer ik niet geïrriteerd als ze me wat vragen.

Nu met 3 nachten

Ik had geluk dat ik in 2017 weer een Quest mocht doen en nu met 3 nachten.

3 nachten alleen in het bos. Even voor jouw beeldvorming, ik was natuurlijk niet helemaal alleen. We hadden buddies en we wisten van elkaar waar we zaten in het bos. Als er iets was, dan konden we naar elkaar toe. En we hadden een fluitje voor als er nood was, dan kon je om hulp fluiten. We zagen elkaar niet.

Wat had ik weer zin in deze Quest en wat heb ik het fijn gehad. Ik had een open plek met een boomstam waar ik op kon zitten. Lekker in de zon, met een pad waar wilde paarden liepen. Ik heb het zo fijn met mezelf gehad. Ik heb gelachen, met mezelf gezongen. Ik ben op de boomstam gaan staan en mezelf in het licht gezet. Wat ben ik een leuk mens om mee opstap te gaan en mee te zijn. Ik heb drie heerlijke dagen gehad. Naar aanleiding van deze Quest heb ik een Vipassena gedaan. 10 dagen in stilte. Hier schrijf ik later vast ook nog wel een blog over.

En met 4…

Mijn geluk kon niet op toen ik in 2018 voor de vierde keer een Nature Quest mocht doen. Deze was qua gedachten heel zwaar. Ik had samen met mijn buddy stiekem de keuze gemaakt iets verder het bos in te gaan. We wisten waar we elkaar konden vinden, maar hij stopte er na dag 1 al mee. Mijn buddy ging het bos uit, en daar zat ik. Zonder buddy, toch wel een beetje te ver in het bos.

Ik word alleen gelaten door een man, was mijn gedachten en nu moet ik het helemaal alleen doen. Ik ben lang bezig geweest of ik een andere plek moest zoeken dichter bij andere deelnemers. Maar degene die mij in het bos het geplaatst wist waar ik zat, dus dat was niet handig. Wat gedachten allemaal wel niet met je kunnen doen. Ik heb uiteindelijk besloten dat ik bleef waar ik zat en ik heb me gemeld bij een deelneemster dicht bij mij in de buurt. Ik heb haar gevraagd of ze mijn buddy wilde zijn en dat wilde ze. Dat was fijn.

Ik heb het heerlijk gehad in de buitenlucht. Buiten zijn is echt mijn ding. Ik heb heerlijk geslapen. Maar overdag was ik heel erg bezig met allerlei gedachten waarmee ik in gevecht was. Ik wilde zo niet denken! Later bleken dit angsten uit het verleden te zijn, die ik ergens in mijn systeem had opgeslagen.

2019 was ik er weer bij maar nu als achterwacht. Ik mocht mensen in het bos begeleiden en als iemand uit het bos kwam, dan vingen we ze op. Ik was samen met nog 3 anderen verantwoordelijk voor de opvang. Totaal andere energie, maar wel met heel veel inzichten.

Je leest het al ik ben fan van de Nature Quest.

Kom jij ook eens in ons bos om een hele dag met je zelf te zijn? Hier lees je wanneer de volgende dag staat gepland.

Liefs,

Jacquelien