Twee weken geleden ging ik samen met Kelly de Groen van Tijd voor Winst, 2 dagen naar de Veluwe om onze winstgevende plannen voor 2020 te maken. Twee volle dagen op een geweldige plek in de natuur. Camper mee, wandelschoenen aan, fijn gezelschap. Wat was het fijn! We kwamen al snel tot de conclusie: Als we ons bedrijf willen bouwen, dan moeten we ook de tijd nemen om te spelen. Tijd voor onszelf, voor ons gezin, onze partners. Tijd voor ontspanning. Dus dat hebben we gedaan!

Ik heb Kelly vorig jaar leren kennen tijdens de Transformatiecoach opleiding bij Mathijs Bos. Het klikte vanaf het eerste moment, en we bleken zelfs roomies te zijn (we mochten een slaapkamer delen). Ons contact is gebleven, en is super intens. Fijn om tijdens het opzetten van mijn bedrijf iemand te hebben die in dezelfde fase zit. We kunnen elkaar super goed verder helpen, en snappen precies waar onze struggles zitten. Allebei hebben we een gezin, en zijn we super gemotiveerd om van ons bedrijf een succes te maken.

En dan aan de slag

Maar vorige week dus. We begonnen onze dagen met een lekkere wandeling in het bos. Praten over waar we tegenaan lopen, wat we het allerliefste zouden willen. Elkaar coachend op lastige stukken. Terug op de camping een kop thee erbij en aan de slag. Hoe gaan we het doen in 2020? Welke omzet willen we draaien? Wat willen we aanbieden? Wat hebben we daarvoor te doen? Waar worden we zelf heel gelukkig van, en wat hebben we dus vooral ook niet te doen? Al onze ideeën hebben we verwerkt op een groot bord. Aan de slag met post-its en rekenmachine. Steeds weer terug naar: wat is nodig en wat wil ik zelf nou eigenlijk? Om uiteindelijk met een super helder plan naar huis te gaan. Precies wetend welke stappen we hebben te zetten om onze doelen te bereiken.

Als één van de belangrijkste punten kwamen we tot de conclusie dat het super belangrijk is om te spelen. Te spelen met onze kinderen in het bos of in de speeltuin. Een spelletje spelen als gezin. Fijne dates met je partner blijven organiseren. Maar ook tijd om te spelen in je bedrijf. De dingen doen waar je zelf blij en gelukkig van wordt. Een wandeling onder werktijd, of even naar de sportschool, een kopje thee met een vriendin. Als dat jouw manier is om gefocust aan je bedrijf te blijven werken… doen!

Focus op mijn bedrijf maar óók op mijn gezin

Als moeder is het zeker een uitdaging een bedrijf bouwen. Je hebt al zoveel ballen hoog te houden. Toch wordt ik er super blij van. Ik ben volop gefocust op de stappen die ik heb te zetten voor mijn bedrijf, maar mijn focus ligt óók net zoveel bij mijn gezin, of waarschijnlijk zelfs meer. Dat betekent dat het goed is om duidelijkheid te creëren voor jezelf. Dit plan gaat me daar enorm bij helpen. Dít is wat ik te doen heb, en alle andere goede ideeën komen op het plan van 2021. Hoe helder!

Wij zijn allebei super gemotiveerd om onze plannen werkelijkheid te laten worden. We gaan elke dinsdag huddelen. Dat wil zeggen dat we kort aan elkaar vertellen wat er de week daarvoor goed ging, waar we tegenaan liepen, wat onze acties voor deze week zijn. Onze volgende date staat gepland voor over 3 maand, dan gaan we de kwartaaldoelstellingen vastleggen, en weer fijn samen aan de slag. En…. natuurlijk gaan we ook weer de tijd nemen om te spelen!