Als je net als ik (net) voor jezelf bent begonnen en vanuit huis werkt, kan de vakantie een hele uitdaging zijn.

De kinderen zijn thuis, dus lopen met vriendjes de hele dag in en uit. Later naar bed, en later eruit. Je gaat leuke dingen doen samen. Misschien nog wel op vakantie. Je hele ritme is eruit.

Tenminste… zo gaat het bij ons.

6 weken uitslapen en aanrommelen

Normaal vond ik het heerlijk als de kinderen vakantie hadden. Lekker uitslapen en wat aanrommelen 6 weken lang. Natuurlijk moest ik dan nog wel een paar dagen werken, maar dat was goed geregeld met oma die kwam oppassen.

Deze vakantie heb ik ervoor gekozen zoveel mogelijk vrij te zijn. Om echt tijd voor mijn gezin te nemen. En dat is heel goed gelukt. Maar na 5 weken van (bijna) niks doen, wordt het toch hoog tijd om weer aan de slag te gaan. Mijn hoofd stroomt over van de ideeën, en die wil ik NU uitwerken. Alleen met al die onrust in huis is dat niet altijd even makkelijk.

Nog één weekje schipperen en daarna heb ik het huis weer voor mezelf. Heerlijk! Gewoon weer kunnen bellen, me concentreren, skypen, zoomen, zonder dat ik gestoord wordt. Weer achter mijn laptop, zonder tussen twee PS4 spelende pubers te zitten.

Hoezo is de vakantie een uitdaging?

Na de vakantie is het voor mij juist de uitdaging om de rust weer te vinden, me niet te verliezen in het werk. Juist bewust aandacht te hebben voor mijn gezin. Zo na de vakantie denk ik vaak, hoezo is de vakantie een hele uitdaging?

Ik ga er dus nog maar even van genieten. Nog een paar dagen, dan is het feest al weer voorbij. Nog een paar dagen de kids om me heen, voor ze allebei naar het voortgezet onderwijs gaan.

Stiekem ga ik mijn mannen ook wel missen als ze weer op school zitten, want het is natuurlijk vooral gezellig zo samen in huis❤️