Buitenkans TwenteIk ben Jessica Nijzink

Al mijn hele leven woon ik, samen met mijn gezin, met veel plezier in Twente.


Ik ben afgestudeerd als bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut aan de Calo in Zwolle. Ruim 20 jaar heb ik verschillende functies in de zorg gehad. Van PMT'er en bewegingsagoog, tot groepsbegeleidster, ambulant begeleidster, casemanager, teamleider, applicatiebeheerder en planner/roosteraar.

Ik had het enorm naar mijn zin in de zorg, en toch kreeg ik last van stressklachten. Was het een burnout? Geen idee, maar wat voelde ik me soms naar! Er waren dagen dat ik niet eens wist hoe ik op het werk was gekomen. Dagen dat ik mijn kinderen niet om me heen kon verdragen. Dagen dat ik dacht dat ik dood ging. Dat was het moment dat ik wist, er moet NU iets veranderen.

In 2017 ben ik begonnen met persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam in aanraking met NLP. Ik ontdekte waar ik goed in was, en waar mijn kracht lag. En dat is in het stellen van super simpele vragen, waarmee ik anderen verder kan helpen. Ik ging een coachopleiding volgen en mocht als coach bij 365 Dagensuccelvol aan de slag.  Hier werd ik blij van!


Maar toch zat er nog iets niet lekker. Er bleef iets knagen. Ik had niet echt meer last van stress, maar voelde me ook niet helemaal gelukkig. Ik ging op zoek naar hulp en heb deze gevonden.


Ik ging weer aan de slag met mezelf. Kwam dit keer in beweging. Letterlijk. Ik ging sporten, anders eten en nam tijd voor ontspanning. En als ik dacht dat ik geen tijd had voor rust en ontspanning? Dan nam ik dubbele tijd. Binnen een paar maand voelde ik me weer geweldig! Ik heb energie, zit lekker in mijn vel, heb leuke mensen om me heen.

null

Mijn missie

Ik heb inmiddels mijn baan bij een super leuke zorgorganisatie opgezegd. Ik wil bijdragen aan het geluk in Twente, en dan met name in de zorg en het onderwijs.. Niet alleen bij die ene organisatie waar ik in dienst ben, maar voor alle organisaties in Twente. Ik wil dat al die andere inwoners van Twente zich ook zo voelen als ik. 


  • Dat ze de regie hebben over hun eigen leven.
  • Dat ze niet gebukt gaan onder overtuigingen die helemaal niet waar hoeven te zijn.
  • Dat ze gelukkig en vol energie zijn.
  • Dat ze een geweldig voorbeeld zijn voor de mensen om ze heen. 

Ziekte verzuim is in veel gevallen niet nodig, maar dan moet er wel ruim daarvoor aandacht zijn voor stressklachten. Voor medewerkers die niet lekker in hun vel zitten. Ik geef graag die aandacht.

Ik geloof in ervaringsgericht werken

Ik houd van doelen stellen en de juiste stappen zetten om deze doelen te bereiken. Daar ben ik ook goed in.

Ik geloof in ervaringsgericht werken. Gebruik maken van en contact voelen met je lijf.

Jezelf in situaties brengen waarin je in je dagelijks leven niet komt.

Voelen en ervaren wat het met je doet.

Ontdekken welke gedachten en patronen er zijn, en hoe je die in je voordeel kan laten werken.

Gebruik maken van de natuur, van de elementen: Vuur, water, lucht en aarde.

 

  • Buiten, samen, rond het vuur, in het bos. Daar ben ik het gelukkigst.
  • In verbinding met gelijkgestemde anderen. Alleen ga je snel, maar samen kom je verder.
  • Leren van elkaar, zonder de shit van elkaar te hoeven dragen. 


null

Wat anderen zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Je houdt me een spiegel voor
Je geeft tips & ticks om de regie in eigen handen te nemen, houdt me een spiegel voor, stelt soms moeilijke en confronterende vragen, maar zorgt er iedere keer weer voor dat ik mezelf nog beter leer kennen.
Maud
Ik kom helemaal tot rust
Alleen al als ik het bos in rijd kom ik tot rust! Radio uit, raampje open en genieten maar...
Esther
Andere patronen
Jessica houdt je op een liefdevolle manier spiegels voor en rijkt je handvatten aan hoe je dingen ook kunt bekijken en eventueel verandering in je patroon aan kunt brengen.
Elvira